ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ συν. Δ. ΠΑΤΕΛΗ

Καταγγέλλουμε  την  δίωξη  του  συνάδελφου  Δημήτρη  Πατέλη,  αναπληρωτή  καθηγητή  στο  Πολυτεχνείο Κρήτης, μετά από αγωγή που κατέθεσε ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, εκπεσών στο Συμβούλιο Επικρατείας, κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης. Ο συνάδελφος καλείται σε απολογία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ ΑΕΙ γιατί άσκησε δημόσια κριτική στην τότε πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης και για δημοσιεύματά του, που θεωρήθηκαν ότι συνιστούν «διαγωγή απάδουσα στη αξιοπρέπεια του ακαδημαϊκού λειτουργού».

Οι πειθαρχικές διώξεις αυτού του τύπου βάλουν κατάφορα κατά των ακαδημαϊκών ελευθεριών της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση. Η δίωξη αυτή εντάσσεται στο κύμα συνδικαλιστικών/πολιτικών διώξεων και άλλων συναδέλφων σε πανεπιστήμια της χώρας που έχει εξαπολυθεί για να περάσουν οι εδώ και πολλά χρόνια προαποφασισμένες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στα πανεπιστήμια από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Απαιτούμε την άμεση παύση της διαδικασίας πειθαρχικής δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου από το απαράδεκτο κατηγορητήριο.

Καλούμε τους συλλόγους ΔΕΠ και κάθε συνάδελφο,

ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ, 8/10/2012

Καταγγελία για την πολιτική δίωξη του πανεπιστημιακού Δ. Πατέλη